Loading...
Roletne

Izgradnja građevine je investicija u budućnost, i zbog toga bi se trebala dobro isplanirati. Da bi bili bezbrižni između svoja četri zida, trebali bi prilikom planiranja u prvi plan da stavite potrebu za udobnost, individualni komfor i što je moguće bolju sigurnost. U to se između ostalog ubraja ugradnja roletni. Površinom, koja nije osjetljiva, idealno odgovara PVC-prozorima. Sistem se lako može integrirati kod renoviranja i novogradnje sa različitim varijantama montaže.

PVC

Ulazna vrata kakva radimo savršeno će se uklopiti u cjelokupni izgled vaše kuće

RolaPlus® , multifunkcionalni box-sistem roletni, život čini lakšim u svakom smislu i time je pravi odgovor za svaku situaciju i različite načine instalacije, bilo da se radi o staro ili novogradnji.
Same lamele pri tome mogu biti ili od PVC-a ili od aluminija, što predstavlja dodatnu sigurnost.
Ne treba posebno isticati da je lamele moguće dobiti u različitim bojama, dekorima ili eloksažama, kako bi se što bolje uklopile u izgled samog prozora, odnosno objekta.
Ono što nudi RolaPlus®, pored sistema roletni je i jedinstven sitem zaštite od insekata, koji savršeno zatvara cijeli sistem RolaPlus® u skladnu cjelinu.

RolaPlus® Starogradnja

Izgradnja građevine je investicija u budućnost, i zbog toga bi se trebala dobro isplanirati. Da bi bili bezbrižni između svoja četri zida, trebali bi prilikom planiranja u prvi plan da stavite potrebu za udobnost, individualni komfor i što je moguće bolju sigurnost. U to se između ostalog ubraja ugradnja roletni. Površinom, koja nije osjetljiva, idealno odgovara PVC-prozorima. Sistem se lako može integrirati kod renoviranja i novogradnje sa različitim varijantama montaže.

Obilježja:
• Površina, koja nije osjetljiva, koja odgovara PVC-prozorima
• Tehnički usavršen sistem sa zaklopljivim, lako pristupnim revizionim poklopcem
• Lagane za održavanje
• Prozori se, zbog sigurnosti od pada, mogu pričvrstiti
• Može se malterisati vertikalna vanjska strana
• Brza montaža u radionici ili na licu mjesta
• Svi PVC-profili su umjesto sa olovom stabilizirani „greenline“ kalcij-cink stabilizatorom, koji ne ugrožava vaše zdravlje i ne zagađuje okolinu

Maksimalna širina:
RolaPlus vanjska kutija 2500 mm.

Maksimalna visina plašta:
(do donje ivice RolaPlus vanjske kutije)
Kutija Visina/Širina Z 38, 40 mm Lamela
156/156
186/186 ca. 1500 mm
ca. 2300 mmRolaPlus® Novogradnja

Specijalno razvijena kutija za roletne od PVC-a, koja odgovara zahtjevima novogradnje. Može se pokriti iznutra kao i spolja. Alternativno se može ugraditi iza zuba horizontalnog serklaža. Revizioni otvor prema dole omogućava optimalni pristup unutrašnjosti kutije. Sistem idealno odgovara proizvodnji visokih elemenata. Dodatno se pruža mogućnost ugradnje rolo-zaštite od insekata. Unutrašnjost kutije ima kosinu sa nagibom prema vani. Pomoću nje, prilikom otvaranja roletni, izlazi voda napolje, koja se nakupila prilikom namotavanja roletne.

Obilježja:
• Može se pokriti i vanjska i unutrašnja strana
• Revizioni otvor prema dole
• Velika stabilnost pomoću spojenih uglova kutije
• Kišnica se pomoću kosine, sa nagibom prema vani, sigurno provodi napolje
• Brza i jednostavna montaža pomoću uklapanja
• Pristupačna rolo-zaštita od insekata, koja se lako montira
• Svi PVC-profili su umjesto olovom stabilizirani „greenline“ kalcij-cink stabilizatorom, koji ne zagađuje okolinu

Maksimalna širina:
RolaPlus ugradbena kutija za novogradnju – 3000 mm.

Maksimalna visina plašta:
(do donje ivice RolaPlus ugradbene kutije)

 

VariNova iz sustava RolaPlus. Jednostavno - nevjerojatna roleta.

 

Kutija za rolete VariNova iz profine-ovog RolaPlus® sustava se može isporučiti u tri visine (175, 205 i 240 mm) i dvije dubine ugradnje (218 i 250 mm). Vanjske i unutarnje stijenke i spojni profili su od PVC materijala sa šupljim komorama. Možete birati između PVC ili aluminijskih sjenila, pri čemu vam je na raspolaganju širok individualni izbor boja i atraktivnih dekora drveta. Veliku prednost predstavlja VariNova s integriranim komarnikom (rolo mrežicom za zaštitu od kukaca) kojeg je moguće ugraditi bez dodatnih izmjena. Revizijski otvor je s otvaranjem prema dolje ili unutra, tako da se može prilagoditi objektu na licu mjesta. Osim toga, VariNova nudi vrlo jednostavnu montažu na sve prozorske sustave uobičajene na tržištu i omogućuje jednostavno postavljanje revizijskog poklopca.

VariNova kutija za roleta se može koristiti u najrazličitiijm varijantama ugradnje, bilo da se radi o adaptaciji ili novogradnji i ugrađuje li se na PVC, aluminijske ili drvene okvire. Kutija nakon ugradnja može biti vidljiva, a postoji i mogućnost žbukanja izvana i/ili iznutra. PVC kutija za rolete VariNova zadovoljava i zahtjeve Odredbe o štednji energije EnEV, koja u području kutija za rolete propisuje vrijednost Rw ≥ 1,0 (m2·k)/w - bilo da se radi o novim ili starim objektima.
Vanjska roleta - varijabilne mogućnosti ugradnje

Vanjska RolaPlus kutija za rolete na najbolji je način pripremljena za sve situacije u pogledu ugradnje. Sasvim je svejedno radi li se o zidu koji ima jedan ili više slojeva, ili pak o zidu s vanjskom izolacijom. Montaža vanjske kutije se može vršiti direktno na prozoru ili kao zasebni montažni dio na fasadi.

Zbog mogućnosti žbukanja vertikalnog vanjskog sjenila ova se kutija može ugraditi tako da bude skoro nevidljiva.
Utjecaj roleta na poboljšanje toplinske izolacije najbolje se osjeća se noću. Zbog smanjenog grijanja prostora te niskih vanjskih temperatura, čak i kod dobro izoliranih prozora može doći do orošavanja. Upravo se tijekom ovoga perioda sa spuštenim roletama postiže poboljšanje toplinske izolacije za oko 25 posto.